IzdvojenoZadar

Branko Dukić tvrdi da nema ljubavnicu

Potpis gradonačelnika Zadra Branka Dukića na peticiju za referendum kojim se traži poništenje odluke Sabora o usvajanju Istanbulske konvencije te Dukićevo obrazloženje da je to njegova osobna stvar,  propitkivala je SDP-ova gradska vijećnica Irena Dragić na današnjoj sjednici Gradskog vijeća.

– Vaš potpis protiv Istanbulske konvencije nije samo osobni stav, već i politička stvar. Unatoč brojnim PR-ovcima, iziđe na vidjelo vaša politička nepismenost. Mogla bi Vas pitati imate li ljubavnicu, što je također političko pitanje jer ste izbore dobili promicanjem vrijednosti koje to isključuju. Trebamo živjeti ono što u javnosti proklamirano, pojasnila je SDP-ova vijećnica.

Gradonačelnik je spremno odgovorio na sve osim na suštinu pitanja.

– Prvo, nisam svetac kakvim me želite prikazati. Drugo, potpisao sam i za SDP-ovu kandidatkinju na izborima…Treće, nemam ljubavnicu. Jelᶦ Vas još nešto interesira?, pitao je Dukić, a Dragić je iz klupe dobacila kako nju to niti ne zanima i nije tražila odgovor, već je htjela iskazati vezu politike i osobnog stava na njegovoj funkciji. 

Prepirka je završila smijehom u vijećnici, a ozbiljni su ostali Duško Vuković (HSU) i Marjana Botić (Akcija mladih) tražeći povrede Poslovnika.





Related Articles

Back to top button