IzdvojenoZadar

Branko Dukić kontra Andreja Plenkovića: Potpisao je peticiju protiv Istanbulske konvencije

Da njegov potpis nije zabilježen na peticiji za referendum o  Istanbulskoj konvenciji te onoj Narod odlučuje, malo tko bi povjerovao  da se zadarski gradonačelnik Branko Dukić usudio proturječiti šefu stranke Andreju Plenkoviću i potpisati obje ove peticije.

A Dukić je upravo to učinio – javno je dao podršku građanskim inicijativama koje od protekle nedjelje skupljaju potpise za raspisivanje referenduma za Istanbulsku konvenciju te izmjene izbornog zakonodavstva.

Zadarski se gradonačelnik tako svrstao u red zadarskih HDZ-ovaca koji stranci poručuju da im je važniji osobni stav od naputka stranke, osobito u situacijama kada se njihov svjetonazor poklapa sa stavom Crkve.

Da im je važnije ono što su ih učili u odgoju i što su čuli sa oltara, već je  pokazalo nekoliko lokalnih HDZ-ovaca koji, kako je rekao jedan od njih,  radije poštuju svoju tradiciju temeljenu na kršćanskim vrijednostima   nego zapovijed stranke.

Gradonačelnik Dukić potvrdio nam je da je potpisao peticije, a o tome  zašto je to napravio za Zadarski list kaže:

– Građani me nisu izabrali da se bavim time nego izgradnjom vodoopskrbne mreže, centra Mocire, škole na Novom Bokanjcu, popravkom  cesta, razvojem grada i ostalog. Zato sam tu, zato su me ljudi izabrali, a  ovime neka se bave saborski zastupnici i Vlada. Stav imam, ali on je osoban i nema veze s funkcijom koju obavljam, otvoreno će Dukić.

Ovo je već treći HDZ-ovac koji se odlučio javno usprotiviti stranačkoj  odluci i podržati referendum. Prije njega to su već učinili saborski zastupnik Davor Lončar i bivši načelnik Polače, Viktor Prtenjača.





Related Articles

Back to top button