ZadarZadne-Izdvojeno

Božidar Kalmeta se sam predao USKOK-u: Izludila me više ta neizvjesnost kad će doći po mene

Božidar Kalmeta
Božidar Kalmeta

Kad je na vrata zagrebačkog USKOK-a jutros pokucao Božidar Kalmeta, službenici su jedva prepoznali ovu arbanašku ljudinu. Blijeda, vidno omršavjela prikaza, lica temeljito ukrašenog grozomornim podočnjacima tvrdila je kako je baš on Božidar Kalmeta i da želi da ga se smjesta uhiti. Prvotno su ga htjeli uhititi zbog lažnog predstavljanja, jer nitko nije vjerovao da je to Božidar Kalmeta, niti da bi se taj ikad predao bez borbe, no onda je izvadio osobnu iskaznicu na kojoj je uistinu pisalo da pripada Božidaru Kalmeti.

– Ne mogu više ovako. Otkako je Bandić pao znam da sam ja sljedeći. Ali kad? Kad ćete doći po mene? Izluđuje me ta neizvjesnost! Ne spavam već deset dana! Moram zaspati inače ću doživjeti slom živaca. Privedite me molim vas, priznat ću vam sve, što sam radio i što nisam radio, samo vas molim da me što prije strpate u ćeliju u kojoj je bilo kakav ležaj da se konačno mogu, ovako miran i uhićen, naspavati kao čovjek – govorio je izbezumljeni Kalmeta istražiteljima USKOK-a i gurao im ruke kako bi mu što prije stavili lisice na njih.

Kako su USKOK-ovci i dalje oklijevali, Kalmeta je počeo sipati priznanja jedna za drugim. Preuzeo je na sebe sve od marifetluka na izgradnjama autocesta, pa preko FIMI medije je sav izluđen preuzeo i ubojstvo Milana Levara i Stjepana Đurekovića na sebe.

– Što još hoćete da vam priznam?! Pucao sam na Kennedyja i nadvojvodu Franju Ferdinanda! Zatvorite me! Zatvorite! – urlao je na hodniku dok su ga policajci odvodili na liječenje insomnije u Vrapče.

(News-bar.hr)





Related Articles

Back to top button