KulturaZadarZadne-Izdvojeno

Božidar Kalmeta: “Kome smetaju kukuruzi, sve je to dio ljetnog šušura”

kalmetazdGradonačelnik Božidar Kalmeta sazvao je za petak sastanak s turističkim djelatnicima i odgovornima u Turističkoj zajednici Grada Zadra kojoj je gradonačelnik po još uvijek važećem zakonu o turističkim zajednicama, formalno predsjednik.

– Sastanak sam sazvao kao gradonačelnik, nezadovoljan stagnacijom koju Zadar ima u pogledu turističkoj razvoja. Mi nemamo nikakvu viziju, strategiju, ne znamo gdje ćemo biti za dvije, pet, deset godina i to je nedopustivo, kazao je gradonačelnik Kalmeta, koga smo zapravo htjeli pitati za odgovornost gradske uprave po pitanju davanja javne površine za neprimjerene sadržaje u svrhu turističke ponude Grada.

– Što smeta luna park na rivi, on je bio i prijašnjih godina. Kome smetaju kukuruzi, sve je to dio ljetnog šušura. Tako se radi i po drugim europskim gradovima, otiđite u Firenzu, pa ćete vidjeti kako je tamo sto posto veći šušur na ulicama i trgovima, ističe Kalmeta i dodao kako ljudima treba dopustiti da zarade barem ta dva mjeseca.

To za zadarskog gradonačelnika nije problem koliko ga ljuti zbog čega se u Zadru, koji se počeo brendirati, odnosno dobivati svoj turistički identitet, osjeća zastoj i ne zna što će biti sutra. Kalmeta kaže kako i sam ima ideja za turistički razvoj Zadra koji se mora definirati kao destinacijsko područje u sklopu nove turističke strategije Hrvatske.

Sastanak usred turističke sezone trebao bi, uvjeren je Kalmeta, imati odraza već idućeg ljeta u Zadru.





Related Articles

Back to top button