ZadarZadne-Izdvojeno

Božidar Kalmeta izbjegao sučeljavanje; Marko Pupić Bakrač: “Kalmeta je šporak i pun afera, zato se nije pojavio na sučeljavanju”

Ivo Bilić. upražnjeno mjesto za Božidara Kalmetu i Marko Pupić Bakrač
Ivo Bilić. upražnjeno mjesto za Božidara Kalmetu i Marko Pupić Bakrač

Sučeljavanje kandidata za gradonačelnika Zadra u organizaciji RTL televizije, koje se održalo danas od 16 do 17 sati na zadarskom Forumu, proteklo je bez Božidara Kalmete, kandidata HDZ-a i koalicije. Prema riječima ljudi s RTL televizije, Kalmeta je potvrdio svoj dolazak, ali je zahtijevao da se na sučeljavanje ne pozove Marko Pupić Bakrač. RTL nije pristao na ucjenu te je sučeljavanje “odrađeno“ bez Kalmete.

Nekoliko trenutaka prije početka sučeljavanja, kako doznajemo, organizatori su još jednom obaviješteni kako se “gospodin Kalmeta ipak neće pojaviti na sučeljavanju, te se ispričava radi svog izostanka“. Ubrzo se vijest proširila među okupljenim promatračima, te je ista prokomentirana vrlo negativno od strane gotovo svih prisutnih.

Možda cijelu priču najbolje opisuje izjava jednog od prisutnih građana koji je kazao sljedeće: – Ovo je dno dna, čovjek koji želi voditi Zadar ne želi odgovarati na pitanja koja su mu građani postavili. Pa kako će onda odgovarati na pitanja kad nedaj Bože postane gradonačelnik ako sad prije izbora nema hrabrosti stati tu pred nas? Mogu samo reći da se radi o kukavičkom potezu gospodina Kalmete jer sam mu i ja htio javno postaviti nekoliko pitanja – kazao je jedan od građana koji je promatrao sučeljavanje na Forumu.

Inače, samo sučeljavanje između kandidata SDP-a, Ive Bilića i Marka Pupića Bakrača, iza kojega stoji Akcija Mladih Zadar, proteklo je u umjerenom tonu. Iako su oba kandidata gotovo u svim situacijama imali suprotno gledište na određeni problem ili postavljeno pitanje, oboje su se složili u jednoj stvari, a ta je da je terminal Luke Gaženica, kojega je zamislio HDZ, a koji je trebao koštati više od 50 milijuna eura, megalomanski projekt koji nije realan, niti je provediv.

Nakon sučeljavanja, Marko Pupić Bakrač je u razgovoru za ZDNews.hr kazao je kako je Božidar Kalmeta “šporak“ te kako je bolje za njega da se nije pojavio.

Kako komentirate činjenicu da se Božidar Kalmeta nije pojavio na sučeljavanju kandidata?

– Kako će se Božidar Kalmeta pojaviti na sučeljavanju kad je šporak i pun afera. Možda će se pojavit na nekakvom drugom sučeljavanju u kontroliranim uvjetima jer je to za njega jedina izlazna situacija. On je čovjek zvan afera. Dakle, pun je afera od glave do pete, od svog obnašanja dužnosti u Gradu, pa do ministarske funkcije. Meni su s RTL-a rekli da je on (Božidar Kalmeta, op.p.) postavio uvjet kako će se pojaviti na sučeljavanju ukoliko se ja ne pojavim. Naravno, oni nisu htjeli udovoljiti njegovim uvjetima i on se nije pojavio, što je i bolje za njega – kazao je Pupić Bakrač te se osvrnuo na djelovanje Božidara Kalmete.

– Što se tiče HDZ-a i njihovog rada, o njima najbolje govori konstruirani projekt izvlačenja novca za cesta Gaženica Zadar 2, kao i za Višnjik. Pokazalo se da slučaj Fimi medija nije iznimka nego pravilo kad je HDZ u pitanju. Kao što je poznato, novci su se na isti način izvlačili od najviše državne, pa sve do lokalne razine, a najviše se kralo upravo preko javnih radova. Šampion u svemu tome je Božidar Kalmeta i njegovo ministarstvo mora, prometa i infrastrukture. Upravo gore navedene investicije su dovele Zadar i Hrvatsku dužničko ropstvo u kojem se sad nalazimo – kazao je Pupić Bakrač.





Related Articles

Back to top button