ZadarZadne-Izdvojeno

Božidar Kalmeta ignorirao otvaranje Gaženice, ali je stigao general Gotovina!

imageLuka Gaženica danas je puštena u promet. Ministar pomorstva, prometa i infrastrukture Siniša Hajdaš Dončić, doplovio je podnevnim trajektom Jadran u novo pristanište i tim je simbolički označeno otvaranje te državne luke. Taj događaj bojkotirali je HDZ-ova lokalna vlasti što SDP-ov ministar nije želio komentirati. Hajdaš Dončić je kazao kako se radi o vrlo perspektivnoj luci u koju će u konačnici biti uloženo dvije milijarde kuna, koje će vraćati porezni obveznici, a ne Lučka uprava Zadar koja je nositelj projekta. Ministar je negirao postojanje bilo kakvog protokola i ulogu resornog ministarstva koje je, kako je to već poznato, poništio program svečanosti, kakav je bio pripreman. Ne trebaju nam pompe na način Fimi medije, kazao je ministar koji je u Gaženicu doputovao u sportskom izdanju.

Na otvaranje luke najveće iznenađenje bio general Ante Gotovina koji je u Gaženicu stigao u pratnji ministra obrane Ante Kotromanovića. Gotovina je impresioniran lukom. – Znam da još nije dovršena ribarska luka u Gaženici, ali ovo je daleko bolje nego prije. Drago mi je da se ova luka razvija. To nam svima treba. Moja tvrtka koja se bavi uzgojem tuna do kraja ove godine u Gaženici će otvoriti hladnjaču u skladištu kojeg smo iznajmili. Komunikacija će biti znatno bolja, rekao je general Gotovina, kao nikad voljan razgovarati s novinarima, pa čak i ponavljati izjavu.

Uz zamjenika njemačkog veleposlanika, podršku su došli dati i veleposlanica Austrije Andrea Ikic-Böhm. Noj se pridružio rektor Sveučilišta u Zadru, Ante Uglešić, koji je prošli tjedan dobio visok priznanje Republike Austrije, Veleposlanica Austrije, čija obitelj ima podrijetlo iz Hrvatske, rekla nam je kako oni u Veleposlanstvu jako su vezani za Zadar i zadarski kraj

U putničkom terminalu, montažnoj zgradi, vladala je velika gužva. Nitko nije komentirao plovidbeni red i probleme prijevoza do Gaženice, koji su ovih dana izbili u prvi plan. – Što bi Split dao da ima ovakvu luku. Nitko im ne bio bio ravan, tek je pitanje i odgovor jednog od pomoraca Jadrolinije. Na otvaranje luke došao je i ravnatelj Agencije za obalni linijski promet, kapetan Ivan Franičević, iz županije komore Dario Jurin i Denis Ikić, vodstvo tvrtke Luka, Županijskih cesta, direktor Turisthotela Frane Skoblar, čelni ljudi državnih službi Lučke kapetanije Carine, Policijske uprave, Hrvatskih cesta. Iz Grada je došao pročelnik Ivica Katić, a iz Županije Krešimir Laštro.





Related Articles

Back to top button