ZADAR SportZadne-Izdvojeno

Boks: Toni Filipi osvojio Vojvođansku rukavicu

063842_e13abcaa944b70429136Novi izvrsni nastupi mladog zadarskog boksača Tonija Filipija. U Subotici je ostvario tri uvjerljive pobjede.

Ne tako davno u Prištini, boksač zadarske “Zlatne rukavice” u teškoj kategoriji Toni Filipi juniorski viceprvak svijeta, osvojio je jaki međunarodni turnir Lah-Nimani, gdje je ujedno bio i proglašen najboljim boksačem turnira.

Novi veliki uspjeh ostvario je prošloga vikenda. Na turniru “Zlatna vojvođanska rukavica” , održanom u Subotici , Toni je opet bio izvrstan i ostvario je tri uvjerljive pobjede.

U  prvom meču je pobjedio jako dobrog Armenca Saryozhu Hakobyana 3-0, u sljedećem kolu ga je čekao Rus Danilo Khebnikov koji se samo u prvoj rundi pokazao ravnopravnim protivnikom  našem prvaku. U finalu, Poljak Celejewski nije mogao ničim ugroziti našeg boksača koji je slavio jednoglasnom odlukom sudaca 3:0.

Fantastična forma i osvajanje Zlatne Vojvođanske rukavice, jednog od najjačih turnira u regiji, dobra je najava za predstojeću  Olimpijadu mladih u Kini koja će se održati u kolovozu. Svojim dominantnim nastupom i pobjedama među 160 juniora sa svih strana svijeta, Toni je opet pokazao da je u odličnoj formi te da s punim pravom od njega možemo očekivati i lijepe vijesti iz Kine.





Related Articles

Back to top button