112Zadne-Izdvojeno

Bivši varaždinski novinar bludničio nad dvojicom mladića u Zadru?!

Zbog bludničenja nad dvojicom mladića, tada u dobi od 18 i 23 godine, jučer je na Općinskom sudu u Zadru pred sutkinju Sandru Radanović trebao sjesti bivši novinar Radio Varaždina i estradni menadžer, kakvim se predstavljao, Milorad Korbar (63). Međutim, on se nije pojavio iako su mu sudski pozivi uredno poslani na njegove adrese prebivališta i u Varaždinu i u Zadru.

Riječ je o aferi koja je izbila u javnost prije četiri godine kada je sredinom travnja Korbar bio uhićen u Zadru i priveden istražnom sucu koji je potom donio rješenje o provedbi daljnje istrage te ga pritvorio na mjesec dana zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke.

Slučaj koji je tih dana punio rubriku crne kronike, a najčitaniji je svakako bio u Varaždinu gdje je Korbar bio poznat zbog javnog posla koji je obavljao, ali i u Zadru gdje je tada spektakularno priveden istražnom sucu pred objektivima brojnih zadarskih fotoreportera, tako je nakon četiri godine dobio i svoj sudski epilog. Korbar je, podsjećamo, “pao” zbog sumnje da je bludničio i pokušao seksualno iskoristiti dvojicu mladića u svom podstanarskom, jednosobnom stanu na adresi Put Stanova 14 A gdje je živio neko vrijeme nakon što se doselio iz Varaždina.

Osim što se tereti za bludne radnje, Korbara je tada kaznena prijava teretila i za protupravno lišavanje slobode starijeg mladića, a riječ je o 23-godišnjaku J. A. iz Kaknja u susjednoj BiH.

Prema onome što se u to vrijeme moglo doznati o ovom slučaju, Korbar i njegova žrtva su prije nego što je on uhićen i pritvoren, sklopili poznanstvo i kontaktirali telefonom, a onda ga je Korbar predstavljajući se kao uspješni estradni menadžer namamio u Zadar obećavši mu posao. Mladić je iz BiH doputovao u Zadar, a kako u gradu nikoga nije poznavao, Korbar mu je ponudio smještaj u svom podstanarskom stanu gdje je, prema stavu tužiteljstva, tijekom noći nasrnuo na mladića koji ga je i prijavio policiji.

Kasnijom je krim obradom utvrđeno da je mlađeg mladića iz Zadra “dovukao” u stan nakon što su se sprijateljili i puštao mu pornofilmove. Prema pisanju medija, u vrijeme razbuktavanja “afere Korbar” ovaj novinar i navodni estradni menadžer je i prije bio poznat i varaždinskoj policiji zbog iste priče te je i tada bio kazneno prijavljen. Pisalo se kako je bio poznati novinar Radio Varaždina, a grad je napustio jer su ga sumnjičili za odnose s muškarcima. Navodno se o njemu priča po Varaždinu brzo proširila pa je on na Radiju dao otkaz i odselio se.

Suđenje Miloradu Korbaru započet će kada on dođe na zadarski sud.

JEDNA OD KORBAROVBIH NAVODNIH ŽRTAVA U SUDNICI

Naočit mladić u srednjim 20-im godinama, D. K., jučer je ušao u sudnicu sutkinje Sandre Radanović i rekao kako je dobio poziv za ovo suđenje kao svjedok. No, sutkinji je rekao kako on nije nikakva žrtva, a ni oštećenik te da želi povući tužbu. Na to mu je sutkinja pojasnila kako u ovom slučaju nije riječ o njegovoj tužbi već o optužnom prijedlogu Općinskog državnog odvjetništva, odnosno tužiteljstva. Htio joj je odmah ispričati svoju verziju priče i krenuo je, no u tome ga je spriječila sutkinja pojasnivši mu kako ne smije ništa govoriti jer je suđenje odgođeno zbog nedolaska optuženog Korbara. On joj je na to odgovorio kako se ubuduće ne može odazivati na sudske rasprave jer se trajno iselio iz Hrvatske i živi u SAD-u te je kući još samo nekoliko dana.





Related Articles

Back to top button