112ZadarZadne-Izdvojeno

Bivši policajac Šestan ide u zatvor na šest mjeseci zbog mita od 20 eura

policija3Zbog primanja 20 eura mita bivši policajac zadarske postaje Prometne policije Ivica Šestan (40) ići će u zatvor na šest mjeseci, a Ivan Madunić (46), vozač kamiona koji je u istom postupku bio optužen za davanje mita, oslobođen je krivnje.

Takvu je odluku donijelo Vijeće Vrhovnog suda Republike Hrvatske i to iz četvrtog puta.

USKOK-ovom optužnicom Šestan se teretio da je 10. listopada 2006. godine između 10 i 11 sati na državnoj cesti u blizini Bibinja kao policijski službenik Postaje prometne policije PU zadarske od Ivana Madunića primio 20 eura mita. U optužnici se navodilo kako je Šestan s još jednim kolegom kontrolirao promet te zaustavio Madunića u njegovu kamionu marke “kia” zbog preopterećenosti, nakon čega mu je ovaj kroz prozor službenog automobila ubacio 20 eura.

Prema navodima optužnice Šestan nije evidentirao prekršaj, niti je poduzeo druge službene radnje radi provođenja prekršajnog postupka. U iznošenju obrane tijekom sudskih postupaka Šestan je ponavljao kako su taj dan on i kolega kod semafora u Bibinjama stali da pomognu Ivici Maduniću nakon što su ga vidjeli kako stoji pored kamiona i gleda gume. Za spornih 20 eura kazao je kako mu ih je Madunić ubacio kroz prozor u automobil bez njegova znanja. Tu priču potvrdio je i sam Madunić kazavši da se tako policajcima želio zahvaliti na pomoći budući da su odbili marendu koju im je prethodno nudio.

Šestan je tvrdio da je novac stavio u džep namjeravajući kasnije, po završetku radnog vremena uvesti cijeli događaj u zapisnik, ali da to nije uspio jer su njegovi kolege došli po njega svega pola sata kasnije i sproveli ga na obradu.

Šestan je iste godina, kad je i podignuta optužnice, prestao biti policajac. On je 2006. godine dobio otkaz, rečeno nam je u PU zadarskoj. Odmah je udaljen iz službe, protiv njega je pokrenut disciplinski postupka i krajem te godine izrečena mu je mjera prestanka državne službe.





Related Articles

Back to top button