112ZadarZadne-Izdvojeno

Bivša djelatnica zadarskog Mullera treba našu pomoć

mara_rosa_1376816390Hrvatska je u bezbroj prijašnjih situacija pokazala kako ima veliko srce. Stephanie, Nora, Ena, obitelj Šišak, samo su neki kojima su naši sugrađani na sve načine pokušali pomoći u najtežim životnim izazovima. No velikodušnost tu ne smije – a sigurni smo da ni neće – stati.

Pred Hrvatskom je novi izazov – pomoć Šibenčanki Mari Roši! BubaMari, kako je od milja zovu najbliži, dijagnosticiran je zloćudni tumor na mozgu – anaplastični astrocitom gradus 3. Mara je osjećala jake glavobolje, velike je probleme imala s desnom stranom tijela, glavom, udovima…

Nakon CT-a u Šibeniku otišla je za Zagreb, gdje je dobila strašnu dijagnozu. S obzirom na to da domaći liječnici nisu preporučili operativni zahvat zbog mogućih komplikacija, obitelj Roša krenula je u potragu za liječenjem u inozemstvu. I tu se rodio tračak nade.

Naime, jedan slovenski liječnik pojasnio je da može operirati 92 posto tumora, dok bi se ostatak skinuo kemoterapijom. A operacija bi se trebala obaviti što prije i zato je Marina sestra Kata otvorila Facebook grupu BubaMARA kako bi hrvatsku javnost upoznala sa slučajem njezine sestre i tim putem zamolila za pomoć.

“Dobri ljudi velika srca unaprijed Vam hvala”, napisala je, između ostalog, Kata u Facebook grupi.

Kako saznajemo Mara je dva mjeseca bila na ‘obuci’ u zadarskoj poslovnici Mullera, a u svom Šibeniku vodila je papirnicu ove trgovine. Njezine kolege su se organizirale i odlučile pripomoći. Javljaju nam da Mara kreće na operaciju sutra te da će se ista obaviti u švicarskoj klinici Hirclanden u Zurichu. Prije operacije na račun klinike mora biti uplaćeno 75 000 franaka, odnosno oko 61 tisuća eura. Sav novac još nije prikupljen pa zadarski zaposlenici Mullera mole sugrađane da pripomognu makar i s uplatom jedne kune.

Broj računa je: Mara Roša, IBAN: HR3724840083114640777 RBA, a broj deviznog računa za uplate iz inozemstva je IBAN: HR2424840083190055989, SWIFT – RZBHHR2X.





Related Articles

Back to top button