ZadarZadne-Izdvojeno

Bespovratna EU sredstva Marex Gelu i Marex Elektrostroju

marexgel_tvornica_04_1379661303Zadarski proizvođač sladoleda Marex gel za kupnju nove tehnologije dobio je bespovratno 141.996 eura iz IPA programa. Iz istog fonda EU
Marex – elektrostroju odobreno je 151.759,92 eura s kojim će kupiti solarne panele.

To su jedine dvije tvrtke sa područja Zadarske županije od 49 u Hrvatskoj koje su, zahvaljujući pomoći Razvojnoj agenciji Zadra na natječaju, dobile traženi novac.
Razvojna agencija Zadarske županije – ZADRA d.o.o. je za natječaj IPA 3 – Potpora jačanju konkurentnosti hrvatskog malog i srednjeg poduzetništva pripremila projekte sa cjelokupnom natječajnom dokumentacijom za tvrtke Marex gel d.o.o. i Marex elektrostroj d.o.o.

Projekti su prošli te su firme Marex gel d.o.o. i Marex elektrostroj d.o.o. Ugovor o dodijeljenim bespovratnim sredstvima potpisale 19. lipnja 2013. u Zagrebu, a provođenje istih ugovora je započelo 20. lipnja 2013. godine.

Tvrtka Marex gel d.o.o. je za Projekt pod nazivom IQ FOOD – Increase quality of food dobila sredstva u iznosu od 141.996,10 eura za nabavku:

– Tunela za duboko smrzavanje koji će povećati iskorištenje kapaciteta za 50% i smanjiti sadašnje vrijeme smrzavanja sa 12 na 3 sata

– Solarnih panela i adaptera jalove energije – nabavkom će se smanjiti potrošnja električne energije

– Certificiranje sustava upravljanja prema zahtjevima norme ISO 14001 sustava upravljanja okolišem i edukacija djelatnika za održavanje sustava kojim će se povećat kvaliteta, konkurentnosti, ali i obim poslovanja stjecanjem novih klijenata koji uvjetuju rad s partnerima koji posjeduju ovaj certifikat

Tvrtka Marex elektrostroj je za Projekt pod nazivom EE MAREX – Energy Efficiency manufacture in Marex – elektrostroj dobila sredstva u iznosu od 151.759,92 eura za nabavku i instaliranje solarnih panela pomoću kojih bi se povećala energetska učinkovitost proizvodnje tvrtke.





Related Articles

Back to top button