ZADAR SportZadne-Izdvojeno

Bepo Matešić i Zoran Jelenković: S-Event se ruga i ponižava zadarske glazbenike. Kakvu sliku šaljemo o Zadru u svijet?

Untitled-2Košarkaški turnir ‘Zadar Doğuş Basketball Tournament’ pozitivna je stvar jer će na istom nastupiti mnoge euroligaške momčadi, uključujići i ‘novi Zadar’ kojega još uvijek sastavljaju trener Ante Nazor i sportski direktor Branko Skroće. Međutim, to ne bi bio Zadar da se ne dogodi skandal. A skandal je Zadranima, odnosno uvrijeđenim zadarskim glazbenicima priredila osobno Zdenka Zrilić, direktorica turnira ne pozvavši tako na ‘Zadar Doğuş Basketball Tournament’ niti jednog zadarskog glazbenika, već – Severinu!

Dakle, prema službenim najavama, prije samog otvaranja najavljenog košarkaškog turnira punog koji će se održati od 24. do 27. rujna 2015. u dvorani Krešimira Ćosića na Višnjiku, predviđen je, kako organizatori S-Eventa najavljuju, ‘spektakularni koncert’. Na istom ‘spektakularnom koncertu’, čije ulaznice organizacija reklamira na svojim web stranicama i na portalima kod kojih su zakupili oglasni prostor predviđen za objavu sponzoriranih članaka, nastupit će, kako je najavljeno,’regionalna zvijezda Severina i Antonis Remos iz Grčke.’

‘Samo’ 70 kn za Grka i zvijezdu ‘regije’ Severinu, a na koncertu neće nastupiti niti jedan glazbenik iz Zadra!

Osim što smo doznali neke od glazbenika s kojima je Severina surađivala u svojoj bogatoj glazbenoj karijeri, pomoću stručnog PR teksta uspjeli smo doznati i kako je ‘zvijezda regiona’ 20.02.2012 godine u splitskom rodilištu rodila sina Aleksandra. Evo cijelog teksta:

Severina Vučković vodeća je regionalna zvijezda, koja je objavila 9 studijskih albuma te ostvarila niz suradnji s različitim glazbenim umjetnicima: Arsenom i Matijom Dedićem, Gibonnijem, Nikšom Bratošom, Sarr e Romom, Željkom Bebekom, Draženom Žerićem, Mirom Buljanom i Đorđem Novkovićem. Olimp hrvatske glazbene scene osvaja 2002. turnejom Virujen u te, kojom definitivno potvrđuje status pop ikone. U iščekivanju najnovijeg albuma, publiku osvajaju singlovi poput pjesama Alcatraz, More tuge, Generale, Calimero te Uno momento, koja je, s 50 milijuna YouTube pregleda u manje od godinu dana, ušla u povijest kao najslušanija regionalna pjesma ikada. Osim na poslovnom, Severina je uspješna i ostvarena i na privatnom planu. Postala je majka malenog Aleksandra, koji je rođen 20.02.2012. godine u splitskom rodilištu.’

Zadarski glazbenici briljirali su na Tornadovom 50. rođendanu pred 20 tisuća na Forumu, međutim, ni to nije bilo dovoljno da se bilo koga pozove

I dok Severinin nastup, za kojega ćete morati izdvojiti ‘samo 70 kn’, kako najavljuju organizatori, po ničemu ne bi trebao biti sporan, jer, Severina je dosta puta nastupala u Zadru, nedavno i u Hitch baru, ono što je uspjelo zaprepastiti Zadrane, ali i zadarske glazbenike, činjenica je da se istima nitko nije obratio ni na koji način. Naime, zadarski pjevači, kantauotori i svi ostali koji su i koji su (i oni koji nisu) ovog utorka nastupili pred preko 20 tisuća ljudi na zadarskom Forumu prilikom proslave 50. rođendana Tornada, ostali su neugodno iznenađeni kada su doznali da za nikoga od njih nema mjesta na otvaranju košarkaškog turnira u njihovom košarkaškom Zadru.

Zoran Jelenković: Ovo je ponižavanje i jedan vid izdaje svih zadarskih glazbenika

– Mi očito služimo samo kada treba besplatno nastupati. Da odmah kažem, onaj nastup pred 20 tisuća Zadrana od prije nekoliko dana, najdraži mi je nastup i bio sam najsretniji kada sam nastupao pred svojim Tornadom na njihov rođendan. Mislim da je ovo ignoriranje zadarskih glazbenika zapravo dodatno ponižavanje svih nas od strane gospode koja organiziraju ovaj košarkaški turnir. Zgrožen sam do krajnjih granica da za nikoga od nas tu nije bilo mjesta. Nisam bitan ja u toj priči, mogao je nastupiti Bepo, Mladen, ne znam, bilo tko, ali ne, gospoda su se odlučila na Severinu. Ovo je zapravo jedan vid izdaje na bazi svega onoga što smo u utorak prikazali našim navijačima, Tornadu i Zadranima prilikom Tornadove 50. rođendanske obljetnice na Forumu – kaže Zoran Jelenković koji je svojim nastupom raspametio zadarsku publiku na koncertu 50. rođendana Tornada u utorak.

Bepo Matešić: Organizatori su osramotili Zadar, ovo je grad velikih glazbenih imena koje S-Event ignorira i daje priliku da nam grad predstavljaju ‘Ojdada’ pjesme

Legendarni tenor, Bepo Matešić također je bio ogorčen S-Eventovim totalnim ignoriranjem zadarskih pjevača. I dok Bepo i nije birao riječi kada su u pitanju organizatori i sama Severina, prenosimo vam dio izjava koje možemo prenijeti.

– To je jedna velika, velika sramota. Organizatori tog turnira nisu ni svjesni da su osramotili Zadar. Mi u svijet šaljemo poruku da nam na otvaranju turnira nastupaju ‘Ojdada’ i slične pjesme umjesto da priliku damo Zadranima! Je li to moguće? Da košarkaški turnir u Zadru otvara jedna Severina. Glazbeno gledajući Zadar i zadarske glazbenika, ona tu nema što raditi na otvaranju takvog turnira. Pazize, oni dovode jednu Severinu da nam pokaže tko je i što je ona?! Mi imamo najbolje pjevače i izvođače, najbolje na svijetu. Uvjerili ste se to i sami jer ste bili na Tornadovom 50. rođendanu gdje je na Forumu bilo preko 20 tisuća ljudi. Ima ovdje puno jačih pjevača od nje. Neki od njih su Đani Maršan, grupa Forum koji je za vrijeme Jugoslavije bio alfa i omega i dan danas postoje, tu je Mladen Grdović, Zoran Jelenković, moja malenkost ako već hoćete, tu je i naš kantautor Denis Maričić s vječnim pjesmama kao što su Oči boje lavande i Pivaj Dalmacijo. Ima ovdje velikih pjevača koji bi bili puno veći izbor. Dakle, ovdje imamo najveće hitove i najbolje glazbenike i mi na otvaranje košarkaškog turnira u dvorani, pazie koga, jednog velikog Kreše Ćosića. Rezigniran sam i tužan radi ovakvih poteza S-Eventa i mislim da ih može biti sram – riječi su Bepa Matešića.

Zdenka Zrilić bez komentara, odgovorit će e-mailom

Iako smo pokušali doći do izjave direktorice turnira, Zdenke Zrilić, kada smo se predstavili i kazali da zovemo s portala ZDNews.hr, gospođa Zrilić zatražila je od nas da joj pošaljemo upite pisanim putem, što smo i učinili, međutim, do zaključka ovog članka, odgovore nismo dobili.

Komentari se brišu rekordnom brzinom, na nekim portalima ukinuti u potpunosti

I dok se na nekim portalima koje sponzorira direktno Zadar Doğuş turnir (isti portali i njihova imena navedeni su na službenim web stranicama S-Eventa) razvila burna rasprava ogorčenih Zadrana koji osuđuju porez S-Eventa koji je na najniži mogući način marginalizirao zadarske glazbenike, urednici portala uredno brišu sve negativne komentare, pa je tako na portalu 057info u potpunosti zabranjeno komentiranje zbog izrazito negativnih komentara. Isto je i sa službenom Facebook stranicom S-Eventa na kojoj su nekoliko puta brisani gotovo svi komentari ogorčenih Zadrana.

Sve u svemu, ostaje nam za vidjeti hoće li se vodstvo S-Eventa udostojiti i na odjek javnosti ipak pozvati nekog od zadarskih izvođača da nastupi na otvaranju ili zatvaranju turnira. Ako se to i dogodi, čisto sumnjamo da će se netko i odazvati nakon prvotnog poniženja koje su zdarskim pjevačima priredili organizatori koji očito ne osjećaju bilo naroda – pozvavši na otvaranje košarkaškog turnira u Zadru – Severinu i nikoga iz Zadra…

U nastavku vam donosimo i dio komentara objavljenih na službenim stranicama ZDNews.hr portala na Facebooku:

SEVERINA MOŽE A ZADARSKI PJEVAČI NE!Zadrani se bune činjenicom da je od pjevača iz “regije”, kako navode u S-Event-u…

Posted by ZDNews Portal on Thursday, August 20, 2015

komentari

Ako ste na Facebooku, sve komentare na temu možete pročitati ovdje.





Related Articles

Back to top button