ZADAR SportZadne-Izdvojeno

Bepo Bajlo: “Ivan Bebek je narcisoidni sucac s mušicama u glavi”

bepo500Neviđeno ljut bio je profesor Josip Bepo Bajlo, sportski direktor NK Zadar, na konferenciji za novinare nakon utakmice sa Zagrebom (2:2), u kojoj su Zadrani ispustili pobjedu u posljednjoj minuti sudačke nadoknade. Nakon uobičajene dobrodošlice i pozdrava, a prije nego što će dati riječ trenerima, jednostavno je morao otvoriti dušu.

– Vidjeli ste i sami što se dogodilo. Neću govoriti o utakmici, nego o sucu. Ovo je drugi put da nas sudac ovako masakrira. Igrači Zagreba ni u jednom trenutku nisu krivi, nego su samo uzeli ono što im je sudac ponudio. Sramotno je da se ovako ponaša na Stanovima i iritira ovako dobru publiku – istaknuo je Bajlo.

U Zadru ne spore odluke o dosuđivanju dva jedanaesterca za goste iz Kranjčevićeve, iz kojih su i postigli dva zgoditka, nego prvenstveno kriterij riječkog suca Ivana Bebeka i najsporniji detalj koji se dogodio prije drugog jedanaesterca. Zbog toga je i Ferdo Milin, poznat po tome da nikada ne komentira suđenje, morao nešto reći na tu temu.

– Prvi put u ove tri godine ću komentirati suđenje. Kada govorimo o jedanaestercu u nadoknadi, on je bio i to nije sporno. Sporan je detalj petnaestak sekundi prije toga, kada Bebek nije dosudio prekršaj Zagrebova broja 20 u skoku na Ješi, a stavio je zviždaljku u usta. Lopta je došla do Šimurine pa Bebek kao pušta prednost (u šesnaestercu nema prednosti, dometnuo je Bajlo), ali se izbijena lopta vraća u šesnaesterac i potom se dogodi penal. Da je svirao spomenuti prekršaj utakmica bi završila 2-1 i mi bismo sada imali tri boda, a ne dva manje. To je detalj koji mi najviše smeta, jer ako imaš osjećaj za suđenje onda to sviraš, momčad se digne i mi dobijemo – istaknuo je trener Zadra.

Bajla smo upitali, s obzirom da je Bebek nominalno ponajbolji hrvatski sudac, čak s iskustvom Lige prvaka, smatra li da je u njegovim odlukama bilo namjere da se ošteti Zadar?

– Nije imao namjeru, nego je on narcisoidan sudac i ima svoje mušice u glavi. Kada ga uhvati to ludilo, onda se ponaša na ovakav način. Rekao sam mu da sudi hrvatsku ligu, a ne Ligu prvaka, a dolazi na utakmicu ovako nepripremljen. Nije to prvi put. To je bilo još jednom u Zadru i u Osijeku kada smo igrali. Na poluvremenu sam ga upozorio da se ne može tako ponašati – istaknuo je direktor Zadra.

 





Related Articles

Back to top button