ZadarZadne-Izdvojeno

Azil za pse sa Žmirića ne seli u Privlaku

azil-psiPogledajte, najbliže kuće su 500 metara udaljene, more je gotovo na kilometar. Sve je ograđeno ogradom od dva metra i zelenim raslinjem koje totalno odvaja sklonište od okoline kako ne bi smetalo okolnom području ni na kakav način. Sklonište udovoljava svim uvjetima koje mora zadovoljavati sklonište za pse po zakonu i svim propisima, istaknuo je veterinar dr. Josip Mustać, pokazujući nam već gotovo dovršeno sklonište za pse na području općine Privlaka, koje još samo čeka rješenje i dozvolu za rad od Uprave za veterinarstvo Ministarstva poljoprivrede i šumarstva.

Na području ograđenom ogradom i zelenilom postavljeni su montažni natkriveni boksovi za najviše 60 pasa te dvije montažne kućice. Kako dr. Mustać ističe više puta, sve je po zakonu i propisima, a ne onako kao što tvrde prosvjednici koji su prije dva dana demonstrirali pred Općinom u Privlaci.

Naime, dr. Mustać smatra da je do prosvjeda mještana iz Sabunika došlo zbog dezinformacija da se azil za pse sa Žmirića seli u Privlaku.

– Sklonište za pse nema nikakve veze s azilom na Žmirićima. Ovo sklonište je izgrađeno s najkvalitetnijim materijalima te na temelju najnovijih propisa. Već danima pokušavam objasniti ljudima da se ne radi ni o kakvom preseljenju sa Žmirića, već o novom malom skloništu koje bi funkcioniralo po pravilima i zakonima Republike Hrvatske i standardima Europske unije te sam uvjeren da bi objekt takvog tipa zapravo privlačio turiste iz zapadnih zemalja da posjete naselje Sabunike, a ne da bi ih odbijao, kazao je dr. Mustać.





Related Articles

Back to top button