ZadarZadne-Izdvojeno

AUDIO Ivo Bilić najavio tužbu protiv Vrančića zbog klevete: Javljaju se aveti prošlosti koji su htjeli preuzeti Dalmatinsku banku

Ivo BilićNestranački kandidat SDP-a za gradonačelnika Zadra Ivo Bilić tužit će aktualnoga gradonačelnika Zadra Zvonimira Vrančića, koji je na posljednjoj sjednici Gradskog vijeća optužio Bilića za malverzacije i gospodarski kriminal kazavši kako je Bilić završio u zatvoru zbog gospodarskog kriminala i pronevjere 50 milijuna ondašnjih maraka. Između ostalog, Vrančić je kazao kako je Bilić kao bankar uništio nekoliko zadarskih poduzeća.

Sve navedeno je neistinito. S obzirom na to pokrenut ću privatnu tužbu zbog klevete protiv aktualnog gradonačelnika. U pozadini svega se nalazi nešto za što sam mislio da je gotovo i konačno, a to je u ono doba ovladavanje Dalmatinskom bankom, koju je tada trebala preuzeti stranka u kojoj je sada aktualni gradonačelnik. Mi to naravno nismo dopustili i platili smo to slučajevima koji su bili prije dvadeset godina i sada se obnavljaju. Reći ću da sam i ja otišao iz Zadra, osjećajući da je to trusno područje i da ću se vratiti kada dođe neko novo vrijeme, što sam sada i učinio – izjavio je Bilić (tekst izjave: Radio Zadar, Audio snimka: ZDNews.hr).

Također, Županijsko državno odvjetništvo još je u četvrtak, na upit novinara Hratskog radija Zadar odgovorilo kako se protiv Bilića ne vodi nikakav kazneni postupak. Gradonačelnik Vrančić je, naime, također rekao da je optužnica još u DORH-u te da slučaj nije nikada službeno okončan.

Cijelu izjavu Ive Bilića poslušajte u audio prilogu:

[jwplayer file=”http://www.zdnews.hr/wp-content/uploads/2013/04/IvoBilic.m4a”]





Related Articles

Back to top button