IzdvojenoZADAR Sport

Antun Novoselović: tragično je to što Grad Zadar niječe svoje većinsko vlasništvo u Nogometnom klubu Zadar

Najnovije vijesti o novoj aferi u Nogometnom klubu Zadar možete pročitati (kronološki) na ovoj poveznici!

Vijećnik u Gradskom vijeću Grada Zadra, Antun Novoselović odlučio je za ZADAR News kazati svoje mišljenje o nevjerojatnoj izjavi Grada Zadra kako oni nisu većinski vlasnici Nogometnog kluba Zadar.

Naime, za one koji nisu upućeni o čemu se zapravo radi, ZADAR News je nešto ranije danas objavio članak u kojemu smo, osim bizarne izjave Grada Zadra, uspjeli doći i do suprotne izjave direktora NK Zadar, Svetka Ćustića koji tvrdi da je – Grad Zadar većinski vlasnik kluba (više doznajte klikom ovdje).

A tko je zapravo većinski vlasnik kluba i može li to kojim čudnim spletom okolnosti postati Reno Sinovčić, nije jasno. Nije nikako jasno ni kako Grad Zadar sa 41.03% dionica uopće ignorira većinski paket kojega evidentno posjeduje. Da stvar bude gora, u svom odgovoru ZADAR News-u, stručna povjerenica za informiranje Grada Zadra, Ivana Dadić, između ostalog nam je priznala i kako Grad Zadar ne zna na što se troše proračunski novci koje Grad Zadar redovito uplaćuje nogometnom klubu.

NOVOSELOVIĆ: GRADSKI NOVAC GODINAMA JE ŠETAO PREKO RAČUNA NK ZADAR I ZAVRŠAVAO U PRIVATNIM DŽEPOVIMA

– Mene uopće ne čudi nezainteresiranost gradskih struktura kada je u pitanju poslovanje NK Zadra. Godinama se izvlačio novac iz gradske blagajne tako da je samo prošetao preko računa NK Zadra i otišao u privatne džepove vanjskog suradnika i njegovih tvrtki. Na kraju sve je rezultiralo uskočkim optužnicama, a gotovo je nevjerojatna činjenica da je Grad Zadar u jeku istraga i događanja oko kluba uredno isplaćivao iz gradske blagajne višemilijunske iznose na račun kluba – kaže Novoselović za ZADAR News.

‘ZAPOSLENICI KLUBA NISU DOBIJALI PLAĆE JER GRAD ZADAR NIJE VRŠIO NADZOR FINANCIJSKIH SREDSTAVA’

– Da tragedija bude veća pored višemilijunskih uplata koje su išle na račun NK Zadar, igrači nisu dobili plaće, režije se nisu plaćale, a zaposlenici koji bi trebali servisirati normalan rad kluba također su ostali bez plaća zato što Grad Zadar nije vršio nadzor nad isplaćenim sredstvima, iako su rukovodeći ljudi grada Zadra bili involvirani u upravljačku strukturu nogometnog kluba i samim time su bili obvezni i odgovorni nadzirati rad kluba i samo trošenje novca.

‘ZAŠTO GRAD ZADAR NIJE PODNIO ZAHTJEV ZA OTUĐENA SREDSTVA?’

– Nadalje apsurdno je da grad Zadar iako je označen Uskočkom optužnicom kao oštećenik nikad nije podnio odštetni zahtjev za otuđena sredstva . Ovdje imamo dvostruku relaciju gdje se putem gotovine izdašno iz gradske blagajne se punio žiro račun NK Zadra koji bi potom isti ili sljedeći dan završavao na računima vanjskog suradnika i njegovih povezanih tvrtki, te na računima pojedinih igrača od iznimnog povjerenja vanjskog suradnika.

‘TRAGIČNO JE DA GRAD ZADAR KOJI JE VEĆINSKI VLASNIK KLUBA SA 41% DIONICA NIJEČE SVOJE VLASNIŠTVO’

– Druga relacija, imamo najprimitivniji oblik krađe gdje se putem krivotvorene dokumentacije to pretvara u udjele, a zna se na čiju štetu, na štetu Grada Zadra i njegovih građana. Prava istina je da je grad većinski vlasnik, najveći dioničar NK Zadra s 41.03% vlasništva. Nadalje prava istina je da je grad Zadar koji je upucao više milijunske iznose građana grada Zadra u privatne džepove, sada peru ruke i što je tragično da bi oprali vlastitu savjest niječu vlastite vlasničke udjele – kazao je u razgovoru za ZADAR News Antun Novoselović.

NASTAVLJA SE..

Najnovije vijesti o novoj aferi u Nogometnom klubu Zadar možete pročitati (kronološki) na ovoj poveznici!





Related Articles

Back to top button