ZADAR SportZadne-Izdvojeno

AUDIO – Ante Suton potvrdio: “Domagoj Bošnjak igrat će za Zadar u ABA ligi”

Ante Suton, Foto: Jabuka.tv
Ante Suton, Foto: Jabuka.tv

Domagoj Bošnjak, mladi hrvatski U20 reprezentativac, kroz nekoliko dana trebao bi se priključiti priremama Zadra, potvrdio je to u razgovoru za portal ZDNews.hr, predsjednik Širokog, Ante Suton.

Prema planu, Bošnjak bi u Zadru trebao ostati šest mjeseci, odnosno do završetka ABA lige. Nakon toga, vratit će se u Široki.

– To je ideja koja postoji i koja će sutra i službeno biti finalizirana. Mi smo u razgovoru s obitelji Bošnjak i s igračem, kao i s ljudima iz Zadra. Spremnost za to postoji i samo treba napraviti ugovor kojim ćemo to definirati. Mislim da će to ići u tom pravcu i sutra možemo očekivati da će na Upravnom odboru to proći, odnosno da ćemo posuditi Domagoja Zadru na šest mjeseci. Stav kluba je da bi za Domagoja najbolja stvar bila da odigra sezonu u ABA ligi, a kako je s trenerom Nazorom već surađivao u omladinskim selekcijama reprezentacije Hrvatske, mislimo da je to najbolje rješenje za razvoj našeg mladog igrača.

Široki se bazira na razvoju domaćih igrača – suprotno od Zadra

– Mi u Širokom uvijek gledamo kako “napraviti” igrača i stvarno svake godine pokušavamo “izbaciti” jednog ili više njih. Mislim da je to jedino pravo rješenje – kazao je predsjednik Širokog, Ante Suton u razgovoru za ZDNews.hr. Inače, izjava o razvoju domaćih igrača Širokog, suprotna je izjavama sportskog direktora Branka Skroče, koji je na jučerašnjoj pressici jasno kazao kako Zadar neće ići u tom pravcu.

domagoj-bosnjak-0605-1Još jučer, trener Zadra, Ante Nazor, govorio je kako realizacija ovog sada već gotovo sigurnog transfera vjerojatno neće biti moguća iz razloga što Bošnjak ima višegodišnji ugovor sa Širokim. A kako su se stvari očito promijenile preko noći, nije poznato.

Za istaknuti je i podatak kako se u Zadar sa posudbe iz Slavonskog broda vratio Franko Šango, koji još ne trenira s prvom momčadi radi blaže ozljede gležnja, kao i Marko Ramljak kod kojega su neki drugi problemi u pitanju.





Related Articles

Back to top button