112Vijesti

Američki vojnik dobio živčani slom i ubio najmanje 17 civila u Afganistanu

AMERIČKI vojnik ubio je 17 civila i ranio još nekoliko u afganistanskoj provinciji Kandahar nakon što je doživio živčani slom, javili su tamošnji dužnosnici.

Vojnik je napustio svoju vojnu bazu rano ujutro te otvorio vatru ulazeći u domove lokalnih stanovnika, javlja BBC. Nakon toga se predao američkim vojnim vlastima.

NATO je izjavio da istražuje taj “teški incident”, a lokalne vlasti su rekle da su među poginulima žene, djeca i muškarci. Američki su se dužnosnici ispričali, ali nakon incidenta je uslijedio niz prosvjeda i napada u kojima je ubijeno najmanje 30 lokalnih ljudi i šestero pripadnika američkih postrojbi.

Američki vojnik je sada u pritvoru, potvrdio je ISAF. Ipak jedan od glasnogovornika misije Justin Brockhoff nije htio CNN-u otkriti detalje i motive vojnika.

“Ne želim spekulirati o tome što se dogodilo. Incident je pod temeljitom istragom američkih snaga i dužnosnika u Afganistanu. Svi detalji i okolnosti ovog incidenta bit će ispitani i poznati nakon završetka istrage”, rekao je.





Related Articles

Back to top button