ZadarZadne-Izdvojeno

30 milijuna eura za marine Dalmacija i Borik

Speed-BoatJedan od najvećih stranih ulagača u Hrvatskoj, turska Dogus grupa, potpisala je danas ugovor o kreditu vrijedan trideset milijuna eura s Europskom bankom za obnovu i razvoj te još dvije poslovne banke. Sredstva će uložiti za osuvremenjivanje svojih marina Dalmacija i Borik na zadarskom području.

Prvi ugovor s turskom grupacijom koja u Hrvatskoj ima tri marine, u Šibeniku i na zadarskom području, Europska banka za obnovu i razvoj potpisala je na deset godina. To je ujedno prvi kredit te banke kojim se u Hrvatskoj financira nautički turizam. Kako je rekla direktorica EBRD-a za Hrvatsku Vedrana Jelušić Kašić, prepoznali su potencijale nautičkoga turizma koji u Hrvatskoj u zadnjih deset godina bilježi stalan rast:

Radi se o marini koja ima preko tisuću vezova, a Dogus grupu smo prepoznali kao važnog strateškog partnera koja ima nekoliko marina u Turskoj te četiri u Grčkoj i kao što znate njiohva marina u Šibeniku primila je jednu od najvećih međunarodnih nagrada. 

A turski ulagači tim će novcem do početka iduće sezone obnoviti infrastrukturu u marini, kontejnere zamijeniti čvrstim zgradama, izgraditi ugostiteljske i druge objekte, te kvalitetu ponude podići na višu razinu.

Jedna od trenutno najvećih ulagača u hrvatski turizam uskoro počinje s gradnjom turističkoga naselja u Šibeniku, a već potkraj iduće godine i s obnovom stare zgrade Maraske, koja bi trebala biti luksuzni hotel.





Related Articles

Back to top button